Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

SPORTS

Ексклузивно: Боби Михайлов подаде оставка!





Това стана 11 дни след кървавите сблъсъци между полиция и протестиращи фенове

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на Българския футболен съюз. Това обяви самият той след събирането на Изпълнителния комитет.

Така чаканата от футболните фенове в страната оставка идва 11 дни след най-сериозните протести срещу това ръководство на БФС, които се проведоха преди европейската квалификация срещу Унгария на 16 ноември. Тогава се стигна до кървави сблъсъци между фенове и полиция, а центърът на София заприлича на бойно поле.

Недоволството срещу това ръководство на БФС достигна връхната си точка именно на този 16 ноември, като ден по-късно от централата свикаха извънредно заседание на Изпълнителния комитет.

Що се отнася до членовете на Изпълкома, подаването на оставка е индивидуално решение на всеки един член, като той не е длъжен да се съобразява с действията на своите колеги.

Процедурите около тази оставка обаче не са толкова прости. До 10 дни ще бъде свикан нов Изпълком, на който ще се насрочи дата за Конгрес, когато би трябвало всички регистрирани клубове в страната да изберат своя нов.

Именно тогава ще бъде официално приета оставката на Михайлов, а не днес, когато той я подаде.

Приемането на оставката на самия Конгрес означава едно, че Борислав Михайлов няма да може да бъде кандидат за президент. Така след малко над 18 години с Михайлов начело, БФС ще има своя нов президент, което по всяка вероятност ще се случи в последните дни на март 2024-а.

Още в часовете преди започването на Изпълкома, пред сградата на БФС в “Бояна” имаше засилено полицейско присъствие, като органите на реда се бяха подготвили и със станалите прословути водни оръдия, използвани активно по време на протестите срещу управлението на централата преди 11 дни.

Това е вторият случай в 18-годишното управление на това ръководство, в което Борислав Михайлов подава своята оставка.

Предишният случай бе през октомври 2019-а, когато непосредствено след европейската квалификация срещу Англия и разразилият се расистки скандал, оставката на Михайлов бе публично поискана от тогавашния премиер Бойко Борисов и министърът на спорта Красен Кралев, като часове по-късно оставката бе факт.

Шест месеца по-късно обаче той промени решението си и оттегли своята оставка, като продължи да управлява БФС до днес, което е вече малко над 18 години след първото му изибране на поста.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ФОКУС

– За седем месеца Израел причини три пъти повече жертви, отколкото руснаците и украинците, взети заедно, за повече от две години и Израел не...

ТЕХНОЛОГИИ

Правителството на САЩ няма намерение да забрани социалната мрежа TikTok в страната, а просто иска собственикът му да я продаде на американците. Това заяви...

ФОКУС

Съединените щати винаги са се гордеели, че са най-големият дарител в света (финансиране на войни). На практика обаче чуждестранната “помощ” (финансиране на войни) на...

ПОЛИТИКА

Росен Желязков беше свален като председател на НС 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации Непосредствено преди разпускането на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО