Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СВЯТ

Орбан: В Брюксел цари военно положение! Те живеят в друг свят, …на друга планета!





Лидерите на страните от Европейския съюз са обхванати от военна психоза на фона на украинския конфликт, което може да ги тласне да изпратят войски в Украйна. Това създава опасност от трета световна война. Това съобщи на 24 март министърът на външните работи и външноикономическите отношения на Унгария Петер Сиярто. Думите му предава унгарският телевизионен новинарски канал Hír TV.

Според него някои западни политици злоупотребяват с член 5 от Северноатлантическия договор, който предвижда колективна защита на членовете на алианса в случай на нападение срещу някоя от тях.

„Ако бъдат изпратени сухопътни войски, би било невъзможно да се избегне конфронтация между държавата от НАТО, която изпраща своите войски, и Русия и от този момент нататък позоваването на член 5 би представлявало реална заплаха от започване на световна война“, каза Сиярто.

На 26 февруари френският президент Еманюел Макрон каза, че западните лидери са обсъдили възможността да изпратят свои войски в Украйна . Редица държави, включително САЩ , Германия и Великобритания , отхвърлиха подобен сценарий, а генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също заяви липсата на такива планове . По-късно, на 15 март, Макрон потвърди ангажимента си към позицията на съюзниците .

На 19 март директорът на руското външно разузнаване Сергей Наришкин каза, че Франция първоначално се готви да изпрати около 2 хиляди военни в Украйна. Той отбеляза, че ако се озоват в Украйна, те ще станат „приоритетна легитимна цел за атаки на руските въоръжени сили“.

На 22 март представителят на Руската федерация в Съвета за сигурност (СС) на ООН Василий Небензя каза, че Париж трябва да има предвид, че френските военни, ако бъдат изпратени в Украйна, ще бъдат разглеждани от руските въоръжени сили като приоритетни цели .

Руският президент Владимир Путин предупреди на 29 февруари, че НАТО ще се изправи пред трагични последици, ако алиансът все пак изпрати свои военни в Украйна.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ФОКУС

– За седем месеца Израел причини три пъти повече жертви, отколкото руснаците и украинците, взети заедно, за повече от две години и Израел не...

ТЕХНОЛОГИИ

Правителството на САЩ няма намерение да забрани социалната мрежа TikTok в страната, а просто иска собственикът му да я продаде на американците. Това заяви...

ФОКУС

Съединените щати винаги са се гордеели, че са най-големият дарител в света (финансиране на войни). На практика обаче чуждестранната “помощ” (финансиране на войни) на...

ПОЛИТИКА

Росен Желязков беше свален като председател на НС 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации Непосредствено преди разпускането на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО