Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ЗДРАВЕ

ЕТО НЯКОЛКО НАЧИНА ЗА АЛКАЛИЗИРАНЕ НА ТЯЛОТО





Алкализирането на тялото е от съществено значение.

Киселинността на организма влияе върху всички заболявания, рак,наднормено тегло, автоимунни, диабет и много други. За щастие да направите тялото по-алкално (противоположно на киселината) е много лесно.

1.Пийте лимонена вода, когато се събудите.
Започнете деня си с голяма чаша вода и излейте сока от 1 цял ​​прясно изцеден лимон в него.
Лимонът има кисел вкус, но той има обратен ефект върху тялото и метаболизма ви – алкализира го.

2. Консумирайте обилни зелени салати , започвайте винаги обяда и вечерята си със зелана салата овкусена с лимонов сок и зехтин.
Зелените салати са сред най-добрите източници на алкални минерали, като калций, богати са и на хлорофил, който е много важен при лечение на рак.

3. Яжте по няколко сурови бадема на ден.
Бадемите са богати на естествени алкални минерали като калций и магнезий, които помагат за балансиране на киселинността и баланса на кръвната захар.

4. Пийте бадемово мляко и ягодоплодни смутита с добавки като спирулина или хлорела или ечемична трева или листни зеленчуци.
Предпочитайте бадемовото мляко пред кравето, тъй като последното подкислява организма и е вредно за възрастните.

5. Упражнявайте се, доколкото можете или поне няколко пъти седмично.
Ако не се чувствате спортна натура, правете бързи разходки по 40 минути 4 пъти седнично, които изгарят много калории и ускоряват метаболизма ви. Освен това те са подходящи и за хора с наднормено тегло, тъй като не представляват рискове за ставите като самото бягане.
Бързото ежедневно 40 минутно ходене е профилактика и за рак на гърдата и не само. Упражненията също помагат за премахването на киселинните отпадъчни продукти, така че тялото да ги елиминира по-добре с изпотяване.

6. Научете се да дишате правилно. Дишайте дълбоко, това е от съществено значение за вашето здраве.
Открийте предимствата на съзнателното дишане, на усещането как въздухът влиза и излиза от тялото ви. Изберете незамърсено място, ако можете.

7. Абсолютно избягвайте месото, тъй като то е основният източник на подкисляване в организма.

8. Избягвайте натоварените със захар сладкиши и силно подсладе









Може да харесате

ФЕЙСБУК

Разкажи го отново, Марко Поло! В прекрасния филм „Казабланка“ главният герой, Хъмфри Богарт, остава известен с думите, с които се обръща към пианиста в...

ПОЛИТИКА

Залезът на звездата на Бърнс в Близкия изток Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс все не може да се измъкне...

ЗАКОН

Залогът е върху демонтажа на Украйна. Защо Зеленски и компания бяха обявени за издирване? В събота, 4 май, руското министерство на вътрешните работи обяви...

ПОЛИТИКА

Амбициите на Наполеон и Хитлер: Лавров обвини Макрон в „пещерна русофобия“ Лавров каза, че изборите в САЩ няма да променят отношението им към Русия...

СЛУШАЙТЕ РАДИО