Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ЛИЦА

Прокопиев психяса!





Иво Прокопиев доказва пред съда, че е психичноболен

От документите се разбира, че той не може да се грижи сам за себе си, както и за личните си и имуществени интереси и да изразява правно валидна воля. Освен това в медицинската експертиза е записано, че живее в постоянен стрес и има загуба на концентрация.
Публикуваме написаното в Bnews, без редакторска намеса:
Олигархът Иво Пропокопиев е психично болен. Това безспорно се доказва от приложеното заключение по съдебно-психологическата експертиза към гражданско дело, което лицето води срещу мен за обида.
“Държа да подчертая, че експертизата е поискана в хода на съдебното производство лично от защитниците на г-н Прокопиев. В представения документ се твърди, че за установява на психичното му състояние са използвани методите наблюдение и интервю и въз основа на тях специалистът заключва, че г-н Прокопиев страда от „посттравматично стресово разстройство” и има наличие на необходимост от „сериозна психологическа работа”, казва още той.
“Д-р Елена Кърпачева, психолог и вещо лице по горепосоченото дело, е констатирала „засилена тревожност и намаляване на интереса му към делата, които ръководи”. По думите й г-н Прокопиев твърди, че е станал „апатичен и без желание за работа”, че „често изпада в депресия”, „няма желание за нищо”, „губи всякаква активност” и е „обладан от негативни мисли”. В експертизата също така се твърди, че сънят на г-н Прокопиев е „трайно нарушен”, „накъсан” и на моменти „изобщо не може да спи”, макар да не става ясно по какъв точно начин психоложката установява това. Изложени са и здравословни проблеми като повишено кръвно налягане и болки в гърба, което по думите й крие риск за живота и здравето му. Става ясно още, че има загуба на концентрация и живее в постоянен стрес. Установеното силно главоболие и световъртеж пък пречили да изпълнява ежедневните си задачи. Г-н Прокопиев е изгубил желание за нови инициативи и се чувства уморен и отпаднал, твърди още психолог Елена Кърпачева.

От експертизата разбираме също така, че „конструкцията на АЗ-а” на г-н Пропокиев е „разрушена” и поради тази причина е необходима „сериозна психологическа работа” с него. Посочените по-горе факти и обстоятелства водят до основателно съмнение, че е налице невъзможност лицето да изпълнява адекватно задълженията си, както и да ръководи и пази повереното му от акционерите имущество. Това води до извод за обоснована опасност от фалит на публичните дружествата, основно участие, в които има г-н Прокопиев, следствие на което ще бъдат ощетени редица малки акционери. Като български гражданин съм особено притеснен и от факта, че въпросното лице е собственик на редица медии и в качеството си на такъв дава наставления и нареждания по отношения на политиката на публицистиката в тях, а както добре знаем именно медиите определят дневния ред на общественото мнение.

Още по-притеснително е, че лицето е овладяло „мейнстрийма“ на националните телевизии, видно от изтеклите стенограми „АРГО” . Не е за подценяване и фактът, че г-н Прокопиев има огромно влияние сред една интелигентна част от българското общество. В тази връзка се поставя въпросът дали техните политически тези и задаваният в тези медии дневен ред не се формира по един налудничав начин, имайки предвид психическото състоянието на г-н Прокопиев. Поради тази причина днес ще сезирам прокуратурата да предприеме необходимите действия по извършване разследване на случая.
При констатиране на това, че г-н Пропокиев не е в състояние да се грижи за себе си, за личните си и имуществени интереси и да изразява правно валидна воля, следва да бъдат отнети както надзорните правомощия, така и оперативното ръководство на управление на дружествата, в които лицето е собственик или има съответното участие. За да се убедят както медиите, така и обществеността в изложените твърдения, предоставям публично депозираното в съда заключение от съдебно-психологическата експертиза на г-н Прокопиев.









Може да харесате

СКАНДАЛ

Всички са в потрес от това, но се правят, че няма проблем – любовницата на Петков да върти държавата на пръста си Ще започна...

ФОКУС

Наблюдава се поредното разделение сред опонентите на Русия на Запад, този път по съвсем реален начин. Към тези, които не искат Урсула фон дер...

EXPRESS TV

Тя заяви, че не се притеснява от проверка, но никой не я търси По повод журналистическото разследване на сайта „Биволъ“, което твърди, че Лена...

СКАНДАЛ

„Коралгейт“ е само началото. Кирил Петков се забърка в чисто нов скандал. Журналистът от „Биволъ“ Асен Йорданов твърди, че лидерът на ПП се е...

СЛУШАЙТЕ РАДИО