Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ВАКАНЦИЯ

Хотелиер: Няма как да не вдигнем цените, разходите се качиха многократно





Някои хора нямаме проблем с цените, обаче имаме проблем с това, което получаваме за тези цени.

Абсурдно е цените в бара да са като в Гърция, а тук да ме цепи глава от наливен алкохол, тип “цар киро”, който се сервира вместо качествен.

Абсурдно е да отида на почивка, а да ми дъни музика на главата до 2-3 през нощта.

Абсурдно е да няма къде да паркираш, защото при строежа на комплекса, в близост до плажа и т.н. няма паркинг – даже се стреляха публично за това.

Абсурдно е да няма елементарни удобства на плажа, като душове и тоалетни.

Абсурдно е в морето да плуват ла*на, щото и това се вижда, особено около Варна.

Абсурдно е в курорт да няма достатъчно полиция, съответно разни уонаби мутрички и селяци да спират където им падне и да запушват улици, гаражи и пешеходни пътеки.

Абсурдно ниско е качеството на обслужване, ама някои сме започнали от там и съчувстваме на служителите.

Всъщност почти не виждам причини да ходя на нашето море. Става може би преди сезона и след, когато простотията я няма или е в приемливи количества. През другото време – самолета и по нормалните места.

BTW Бургас е хубав град, с хубава крафт бира, хубави барчета и хубави жени 🙂


Има увеличение на разходите, спор няма, но и голяма част от хотели и ресторанти работят на доста висока надценка, реална конкуренция няма, как му казваха “картел”. В същото време качество липсва при огромна част от обектите в страната, а увеличението на цените остава непонятно за гостите. Безумие, алчност и некадърност. Скоро ще ги поведе и тях някой прегорял от солариум, зализан чалга-революционер и ще тропат по паветата за помощи и субсидии. Не че е лошо в България, но всеки си прави сметката и везната показва … Гърция. Който работи с мисъл и умение, няма да се оплакват, гости ще има, стига да не му попречат разни перачи и на незнам си кой човечета, от завист и алчност.

И да добавя за вирусите-абсолютно всяка година се прибираме с повръщащи и с разстройство деца,че и ние големите!

Нося си вода от сутринта за да си измия краката на обяд…наслънчака…в едно село в Гърция на 200м плаж имаше 4 дървени тротоара и 4 чешми за крака…семейният хотел с 12 стаи имаше 23 паркоместа и 1 за голям автобус…

Хотелиерите плачат

“Нямаме никакви туристи, аз даже съм изпратил кадри, от 18 до 20 юни, видно е, че туристи в курорта няма. Много по-слабо е от 2019 г. По това време комплексът беше пълен. Очакванията за ръст от служебния кабинет, се оказаха неверни.“

За това съобщи пред Euronews Bulgaria хотелиерът Стоил Далевски. Той посочи, че има чужденци, но те са изключително малко.

“Няколко хотели са пълни с детски лагери, хотели 4,5 звезди са принудени да бъдат пълнени с деца, спортни лагери“, отбеляза Далевски.

Според Даниела Стоева, член на ИБ на ЕКТАА, генерално българското Черноморие е празно от туристи, което не е обичайно.
“Едно от основните неща, по които трябва да се замислим, е структурата и качеството на нашия продукт. Като видим, че се случва това, търсим вината извън нас, но в крайна сметка бизнесът трябва да генерира поток, що се касае до туризма. Не казвам генерално, че качеството е лошо, има много обекти, в които качеството е високо. Там смея да твърдя, че правят една добра заетост, както и по време на кризите“, коментира Стоева.

Беше предвидимо и че неминуемо ще се отрази инфлацията, ако добавим и лошите атмосферни условия, имаме натрупване на няколко фактора.

“Беше предвидимо и че неминуемо ще се отрази инфлацията, ако добавим и лошите атмосферни условия, имаме натрупване на няколко фактора“, подчерта Стоева.

“Има фактори, на които не можем да влияем, един от тях е АД Слънчев бряг, което не ни помага. Като излезе от нашите хотели, туристът вижда разбити улици и тротоари, не се изхвърля боклука, общата картина не е добро. Няма как да не вдигнем цените, нашите разходи се качиха многократно”, каза Далевски.

“Ако замърсяването стигне до Румъния, тогава трябва да се притесняваме, засега не трябва да се притесняваме, МОСВ постоянно взимат проби, засега нещата са спокойни“, отбеляза Далевски.

“Инфраструктурата не само по черноморието, но в цялата страна, е една от причините да не се развиваме. Също и липсата на работна ръка, липсата на кадри. Липсата на хора се очаква по цялата верига на услугите“, добави Стоева.









Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Плюнката Терзиев, питаме какво общо имат хиляди загинали във втората световна война Българи с комунизма та забраняваш споменаването им??? Излиза, че Терзиев е фашист!...

ФЕЙСБУК

Разкажи го отново, Марко Поло! В прекрасния филм „Казабланка“ главният герой, Хъмфри Богарт, остава известен с думите, с които се обръща към пианиста в...

ПОЛИТИКА

Залезът на звездата на Бърнс в Близкия изток Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс все не може да се измъкне...

ЗАКОН

Залогът е върху демонтажа на Украйна. Защо Зеленски и компания бяха обявени за издирване? В събота, 4 май, руското министерство на вътрешните работи обяви...

СЛУШАЙТЕ РАДИО