Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ЗАКОН

Криминалист: Братя Домусчиеви дължат обяснения защо в техен кораб се превозва 500 кг кокаин





Дрогата на кораба „Верила“ може би е натоварена от пристанищен служител в Канада

Криминалист: Братя Домусчиеви дължат обяснения защо в техен кораб се превозва 500 кг кокаин

Появи се втора версия за намерения на борда кокаин на кораба „Верила“. Според нея той е бил натоварен на пристанище „Хамилтън“ в Канада от пристанищен служител.

Корабът е собственост на БМФ на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Претърсването продължава и може да се окаже, че има повече дрога на кораба. До момента количеството му е половин тон, съобщи снощи министърът на вътрешните работи.

Такъв голям кораб да рискува само за 500 кг е неоправдано икономически. Това мнение изрази криминалистът Иван Савов пред bTV.

По думите му един килограм от кокаина на кораба струвал много повече, отколкото като стигне до крайните потребители. Въпросът е, че екипажът на кораба е бил наясно какво превозва. Нереално е да си представим, че никой от екипажа не е бил наясно, че се превозва такъв голям обем от наркотици на борда, посочи Савов.

Според него е много странно, че точно в Ирландия е бил хванат корабът, защото наркотиците обикновено влизат в Европа през Нидерландия и Испания.

Братя Домусчиеви дължат обяснения защо в техен кораб се превозва такова количество наркотици, настоя да разбере криминалистът. „Петното не е за братя Домусчиев, а за България, защото доказваме на едни хора, че ставаме за шенгенска държава“, коментира Иван Савов.

Припомняме, че целият екип на кораба е задържан. На борда са 18 души – 17 българи и 1 украинец. Всички те са дали доброволно показания. Помощник-капитанът, който е ранен, е свален от борда и откаран в Оман, където е претърпял лечение. Вече пътува към България.

От „Българския морски флот“ казаха, че ще съдействат на разследващите и се надяват виновните да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Плюнката Терзиев, питаме какво общо имат хиляди загинали във втората световна война Българи с комунизма та забраняваш споменаването им??? Излиза, че Терзиев е фашист!...

ФЕЙСБУК

Разкажи го отново, Марко Поло! В прекрасния филм „Казабланка“ главният герой, Хъмфри Богарт, остава известен с думите, с които се обръща към пианиста в...

ПОЛИТИКА

Залезът на звездата на Бърнс в Близкия изток Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс все не може да се измъкне...

СВЯТ

Mysl Polska: Полша няма нужда от война, а от мир В ход е следващият етап от могилизацията на украинците, която клоуна кръвопиец Зеленски организира...

СЛУШАЙТЕ РАДИО